PDA

View Full Version : Upgrading gun



moose4488
07-31-2003, 12:04 PM
Hey,

First of all, I would like to get my gun upgraded to 400 fps from someone at lonestar airsoft. Also, I was wondering how hard it would be to install a 6.04 acurate barrel? Also, what are the advantages to having an acurate barrel?

Thanks,
moose4488

AustinWolv
07-31-2003, 01:20 PM
1. Contact Obsidian or Agrovale politely request if they have the bandwidth to support upgrading your gun.

2. It can be very easy depending on what AEG you have. Or it can be very easy, combined with tearing apart virtually the whole gun to do it. In other words, it is easy to do, but the time required to do it will vary based on what AEG you have. Just be careful not to lose the little rubber hopup piece that actually creates the "bump" in the hop bucking.

3. Accurate barrels won't make your gun some wonderous super-accurate tool, but WILL make your groups more consistent over a longer range, which in turn therefore increases your effective range slightly. You can also get a fairly small FPS benefit from using a tightbore. Without having run an actual controlled experiment to verify groupings while using a tightbore, I will refrain from passing on any info in that regard as to not mislead you.

cclark1985
07-31-2003, 01:51 PM
Ya what wolv said...

Also what kind of gun do you own? You can easily get your gun to 400 with a m120 and bushings. It's really not all that hard to upgrade your gun yourself, you just have to be careful and remember where stuff went. I reccomend doing the upgrade yourself if you think you could do it, as you will learn something.

AustinWolv
07-31-2003, 03:07 PM
Chris, good points.

<-Upgrade info can be found in the Upgrade FAQ under Airsoft FAQ on the left-side menu.
<-

Agrovale
07-31-2003, 04:46 PM
Originally posted by cclark1985

You can easily get your gun to 400 with a m120 and bushings.

METAL bushings, right? :D

cclark1985
07-31-2003, 04:56 PM
Das whut I meant!

moose4488
07-31-2003, 05:26 PM
thanks for the help, I think I will get someone to do it for me just because I am afraid to screw things up.

cclark1985
07-31-2003, 05:31 PM
Most likely a wise decision moose, I'm sure Jason or Barry (agro or obsidian) will be more than happy to help.

Rayzor
07-31-2003, 05:47 PM
Like Chris said, you can learn something. If it's not too much trouble, watch whoever does it for you so you can learn to disassemble/reassemble your gun in the future.

WidoW-MakeR
08-05-2003, 05:43 PM
I had the same problem, and decided to go for it when upgrading my SG1.


Worked fine until I had an electrical problem, which is being fixed now...I hope. :rolleyes:

unregistered
08-05-2003, 10:24 PM
how easy/hard is it to install a new barrel on a TM M16A2?

Kyle
08-05-2003, 10:53 PM
Easy... just pop open the recvier and slide it in. That's if the hop up is on the other barrel. If not you have to move that on to the other barrel.

slayer
08-08-2003, 09:35 PM
how about on an ak47. Is it hard to install a tightbore barrel in this gun?

Kyle
08-09-2003, 12:52 PM
Nope